Tai Chi Chuan

Tai Chi er en skånsom måte å motkjempe stress og angst, og i tillegg til dette hjelper det både på fleksibiliteten og balansen.

Hvis du er ute etter alternativ måte å redusere stressnivået ditt på kan du vurdere Tai Chi – en øvelse som opprinnelig var utviklet som et selvforsvar men som nå har utvilet seg til grasiøse bevegelser som altså skal redusere stress og ha en positiv på helsen forøvrig. Mange kaller Tai Chi for meditasjon i bevegelse, og øvelsen fremhever renhet og klarhet gjennom forsiktige og flytende bevegelser.

Hva er egentlig Tai Chi?

Tai Chi er en gammel kinesisk tradisjon som i dag altså praktiseres som en grasiøs ‘trening’, og den involverer en rekke bevegelser og tøyeøvelser som gjennomføres sakte og fokusert samtidig som man puster dypt. Det er ingen konkurranseelementer i denne treningen og man bestemmer selv hvor fort det skal gå. Hver positur skal gli over i den nesten uten pause slik at kroppen er i konstant bevegelse.

Det finnes flere stiler innenfor Tai Chi og hver av disse stilene har sin egen subilte fokus på egne prinsipper og metoder. Det finnes variasjoner innenfor hver stil, og mens noen fokuserer på helsebringende effekter kan andre fokusere mer mot selve kampsporten som Tai Chi opprinnelig stammer fra.

Hvem kan gjøre Tai Chi

Tai Chi er en rolig aktivitet som fører til minimal belastning på muskler og ledd, og det innebærer at den på generell basis er trygg for mennesker i alle aldre – uansett hvilken form de er i. Faktisk kan man si det slik at Tai Chi er spesielt gunstig for eldre voksne som har dårlig treningsgrunnlag ettersom det er en lavterskelaktivitet.

Enkelte liker også aktiviteten svært godt ettersom den er gratis, samt at man ikke trenger noe spesielt utstyr. Man kan også velge om man vil gjøre den inne eller ute, eller alene eller sammen med andre.

Tai Chi for nybegynnere

Hvis du er interessert i å vite mer om hva Tai Chi er så anbefaler vi at du tar en kikke på den flotte introduksjonsvideoen som du finner under. Ta det tid til å se hele for å få vite litt om meningen med Tai Chi, og litt uti videoen får du også muligheten til å se og delta i flere oppvarmingsøvelser som er veldig fine.

Tai Chi – en introduksjonsvideo