Opprydding i økonomien

Det er godt å ha den hele og fulle kontrollen over sitt eget liv og det er liten tvil om at det økonomiske aspektet også teller sterkt inn her.

Vi har mange faste utgifter i hverdagen men det er ikke mange av disse igjen som er på størrelsen med det vi må betale for vår kjære elektrisitet.

Strømmen er altså ett av de godene vi mesker oss storligen med her i Norge og som vi kanskje til og med tar litt for gitt, men uansett hvordan vi tenker om strømmen så er vi svært avhengig av den. Som den kraftnasjonen vi er har vi aldri liksom tenkt over hvor priviligerte vi er og faktisk hvor lite vi betaler i strøm. For ja, vi betaler ganske lite i strøm i Norge i forhold til andre land men så bor vi da i barskere forhold – så strømforbruket vårt er høyt. I tillegg liker vi varme hus, mye lys og enda mer varme, og da er det klart at dette er en luksus som koster oss litt i året.

Hvorfor er det da slik at vi egentlig stiller oss så uinteresserte i hva vi betaler i strøm? Hvorfor er vi ikke mer interessert i hva som er dagens strømpris? Misforstå oss rett: vi irriterer oss sikkert grønne over strømregningen når den er stor, men hvorfor er det så få som gjør aktive grep for å få den mindre? Og da tenker vi ikke først og fremst på å skru ned varmen i huset eller bruke mindre lys, selv om dette naturligvis også er et godt virkemiddel, men vi tenker på aktivt bytte av leverandør.

Vi er nesten hinsides lojale mot det lokale kraftselskapet som holder til i området der vi bor og dette er vi faktisk ikke nødt til. Vi betaler hundrevis av millioner kroner for mye i strøm hvert eneste år på grunn av for dyr strøm og dyre strømavtaler. Bytt til en billigere leverandør av strøm og behold kun det lokale selskapet til leie av nett (som er obligatorisk). Det finnes 120 forskjellige leverandører av strøm i Norge i dag og da er det for dumt å ikke lete aktivt etter den billigste leverandøren til din bruk. Det er lett og du sparer fort flere tusen kroner på kort tid ved å være litt mer aktivt.

Rydd opp i økonomien din på samme måte som du holder orden i ditt hjem og liv forøvrig.