Deilig, norsk mat

Norsk matkultur er i en rivende utvikling, selv om dette er noe som ikke alle helt får med seg eller at det skrives så spesielt mye om det. Derfor skal vi slå et aldri så lite slag for akkurat dette i dag. Innenfor mat og drikke er Norge som en liten pygmé å regne og slik har det vært i uoverskuelig tid. I løpet av de siste 10-15 årene har det imidlertid vært en liten dreining på akkurat dette feltet og det har ført til at nordmenn har blitt noe mer bevisst god, økologisk mat og drikke.

Spesielt godt vises dette innenfor feltet drikke, og da særlig innenfor øl. Øl, sier du, hvordan da? Jo, mikrobryggeriene har hatt en rivende utvikling i Norge, og det popper opp slike overalt i landet. Nøgne Ø banet vei for denne aldri så lille ølrevolusjonen og nå drikker nordmenn IPA, Amber og Stout som bare det og det er naturligvis kjempemorsomt. I tillegg kjøper nordmenn mikrobryggerier i høy hastighet og faktum er faktisk at det brygges nydelig øl ved tusenvis av kjøkkenbenker over hele landet! I lenken som vi la ut i første avsnitt er det et økologisk gårdsmeieri det er snakk om, og også der begynner det å skje ting. Det lages spesialoster som modnes i lang tid, det lages spesialskinker, spesialsyltetøy og så videre og så videre.

Det er en rivende utvikling på gang og dette er vi utrolig glade og stolte over å få være vitne til. Vær med på denne revolusjonen og benytt deg av mulighetene som finnes. Besøk et slikt utsalg hvor det enten er øl eller mat som selges og kjøp! Det koster litt ekstra ja, men dette er et tilbud som vi absolutt ikke må la gli fra oss. Dette er rett og slett meget godt håndverk og slike tradisjoner må vi ville omfavne og ta vare på!