Å tenke grønnere – også for bedrifter

En grønnere tankegang begynner så smått å få et fotfeste i den norske befolkningen og forhåpentligvis også blant bedrifter både i inn- og utland. Dette er helt nødvendig for at vi skal få et bedre miljø, og inntoget av for eksempel elbiler betyr ekstremt mye for fremtiden.

Firmabiler utgjør en stor del av den norske bilparken, det er det ingen tvil om, og akkurat på dette punktet er det derfor muligheter for forbedring – eller kanskje forgrønning, for å bruke et slikt begrep! Men hva er det vi tenker på når det gjelder akkurat dette? Jo, det vi tenker på, som en nettside som liker å dyrke det alternative, er at norske bedrifter, i den grad der er mulig, forsøker å kjøpe mer miljøvennlig når det kommer til firmabiler. Det trenger ikke nødvendigvis å bare være elbiler men også andre miljøvennlige alternativer som hybrider – alt vil imidlertid være bedre enn gamle rustholker med fossilt drivstoff.

Vi har naturligvis forståelse for at dette ikke lar seg gjøre i alle bransjer og at selskaper som har behov for for for eksempel sterke trekkbiler må bruke mer klassiske fremkomstmidler, men for bedrifter som klarer seg med ‘vanlige’ biler, så hadde det vært veldig gledelig å fått oppleve en oppblomstring i bruk av el biler som firmabiler.

Og faktisk: i Hegnar.no står følgende å lese angående firmabil og beskatning:

Bytter du ut bensinbilen med en elektrisk bil til samme listepris, blir skattebelastningen omtrent halvparten.

Det betyr i praksis at skatteleggingen på en Tesla vil bli omtrent halvparten sammenlignet med om man velger en Audi A6 i samme prisklassen – man får mer for pengene rett og slett.

Andre lokkemidler for bedriftene i form av gunstigere billån ved kjøp av el firmabiler hadde også kunne vært en interessant løsning å sett nærmere på. Det finnes rett og slett bare muligheter hvis man virkelig ønsker at bilparken skal bli grønnere – og det synes vi virkelig at den skal. Jo flere jo bedre, og jo flere jo bedre miljø!

Er du bedriftseier? Da foreslår vi at du tenker elbil neste gang du skal fornye bilparken til din bedrift. Gjør du det vil du fort bli sett på som en foregangsbedrift som tenker grønt fremfor eksosgrått!